Vereiken

het bedrijf voor al uw zonwering
KnikarmschermenKnikarmschermen worden gebruikt om een terras of balkon van zonwering te voorzien.

Het is vaak wenselijk dat de uitval groot is zodat men royaal onder het scherm kan gaan zitten, ook wil men vaak over de volle breedte van de woning een scherm uit 1 stuk. Dit is allemaal mogelijk met een knikarmscherm!

Knikarmschermen zijn in de 70er jaren massaal op de markt gekomen als vervanging van uitvalschermen met glijarmen. Het grote voordeel van knikarmschermen is dat de uitval groter kan zijn en dat er geen hinderlijke armen aan de muur zitten waar men tegenaan kan lopen.

In knikarmschermen onderscheid men twee types nml. 2 buis schermen en 3 buis schermen:2 Buisschermen

De 2-buis schermen hebben zoals de naam al zegt 2 buizen, een ronde bovenbuis (waar het doek op zit) en een voorbuis waar de armen aan vast zitten! Constructief zitten er aan het uiteinde van dit soort schermen stevige beugels (consoles) waarmee het scherm aan de muur bevestigd word. 2 buis schermen hebben gezien deze opbouw een maximale afmeting van +/- 500x300cm. 2 buis schermen zijn er in diverse uitvoeringen en bedieningsvormen.3 Buisschermen

De 3-buis schermen hebben zoals de naam al zegt 3 buizen, een ronde bovenbuis (waar het doek op zit), een voorbuis waar de armen aan vast zitten, en een 3de buis, een zogenaamde draagbuis! Dit type scherm mist zijn constructieve consoles op de kop, maar heeft in de plaats daarvan over de volle breedte van het scherm de mogelijkheid tot het plaatsen van ophangbeugels (consoles). De draagbuis fungeert hier nml. als dragende constructie van het scherm. 3 buis schermen hebben gezien deze opbouw geen maximale afmeting en worden zelfs regelmatig tot wel 13 meter breed in 1 stuk uitgevoerd! Ook 3 buis schermen zijn er in diverse uitvoeringen en bedieningsvormen.